آموزش حلوا سنتیحلواکیککیک پزیکیک حلوا

آموزش حلوا شیر و دارچین استاد دردایی

حلوا شیر و دارچین

مواد لازم:

 آرد 2 پيمانه (حدود 250 گرم)

 مخلوط روغن کاملا جامد پخت و پز و کره  50 گرم

روغن مايع  70 گرم

مواد لازم جهت شيره حلوا :

 دارچين 1 قاشق چايخوری

 شير  ۳/۴پيمانه (يا مخلوط مساوی آب و گلاب)

 پودر زعفران سائيده شده ۱/۸ تا ۱/۴ قاشق چايخوری

 شکر ۳/۴ پيمانه

هل سائيده شده ۱/۴ قاشق چايخوری( در صورت تمايل)

طرز تهيه:

  1. آرد رابا حرارت متوسط ده دقیقه تفت دهید.
  2. شعله گاز را کم کرده و به تفت دادن نیم ساعت دیگر ادامه دهید تا بخار از آرد خارج شود.
  3. به حرارت دادن آر ادامه دهید تا رنگ آرد به رنگ آرد نخودچی در آید.
  4. همزمان با تفت آرد کلیه مواد شربت را با هم مخلوط کرده، روی حرارت قرار داده و اجازه دهید شکر بجوش آید.
  5. پس از به جوش آمدن شربت، شعله را خاموش کنید.”شربت حین استفاده باید ولرم باشد”
  6. آرد را الک کرده و مجددا روی حرارت قرار دهید.
  7. روغن و کره را اضافه کنید.
  8. رنگ ارد را تست کنید، اگر نیاز به حرارت دادن به همراه روغن وکره داشت مجددا حرارت دهید.
  9. شعله را خاموش و شربت آن را در چند مرحله به خورد آن دهيد و سريع و با قدرت آن را هم بزنيد.
  10. شربت را به مواد بالا اضافه کنید.و اجازه دهید حلوا گهواره شود.
  11. گهواره کردن حلوا به معنای غلتاندن حلوا به سمت راست و چپ بوده، به گونه ای که حلوا منسجم شده و از قابلمه جدا گردد و سطح روی آن به سبب روغن افتادن براق شود، در حين غلتاندن، هرگاه حلوا يک تکه شد و صدای بمی بر اثر اصابت آن به ديواره قابلمه شنيده شد ، گهواره کردن را متوقف کنيد.

نکته:

  1. در اضافه کردن 1/3 پيمانه آخر شربت بسيار احتياط کنيد. زيرا ممکن است بسته به جنس و آبخور آرد مصرفی و کاربرد مورد نظر حلوا و ميزان گرم بودن آرد و شربت، به تمام آن نيازی نباشد.
  2. غلظت حلوا برای مصارف گوناگون بايستی متفاوت در نظر گرفته شود. مثلا اگر قرار است حلوا را با قيف و ماسوره شکوفه بزنيد يا روی کيک پهن کنيد بايد آنرا شل تر از حلوائی که در سينی پهن و سرو مي شود و يا برش ميخورد در نظر بگيريد بگونه ای که نتوان به راحتی آنرا گهواره نمود اما از ديواره قابلمه جدا شود. اما اگر حلوا برای مصارفی چون پهن نمودن در سينی ، قالب زدن يا خرما کمربندی با حلوا تهيه ميگردد نبايد اصلا نرم و شل باشد و بايستی بتوان آن را به راحتی گهواره نمود و کاملا در قابلمه يک تکه و منسجم باشد. پس از آنجا که آبخور آردها با هم متفاوت هستند، با افزودن شربت کمتر يا بيشتر بايستی بتوانيد غلظت مناسب حلوا برای مصارف گوناگون را خودتان تنظيم کنيد.
  3. گاهی بسته به جنس آرد (معمولا در آرد نان سنگک) ممکن است شربت دستور برای حلواهای نرم تر که مناسب شکوفه زدن باشد، کم بوده پس همواره کمی شير ، آب يا گلاب مازاد بر دستور در کنار دستتان داشته باشيد و در صورتيکه حلوا خشک بود و به مايعات بيشتر نياز داشت، با احتیاط چند قاشق مايعات به آن اضافه کنيد. اگر احياناً حلوا شل بود آن را چند لحظه روی شعله ملايم قرار داده و هم بزنيد تا حلوا از قابلمه جدا شود.
  4. بهتراست  به مقدار شربت دستور، حداقل نصف دستور شربت اضافه شود. یعنی یک و نیم برابر شربت حلوا رادرست کنید تا در تهیه حلوا مشکلی نداشته باشید.
  5. شربت این حلوا  به دلیل وجود شیر در آن مثل شربت ساده حلواهای سنتی قابل نگهداری نیست.
  6. از این حلوا در تهیه کیک حلوا نیز می توان استفاده کرد.

 

 

برچسب ها

رز

اگر کار کردن یک نفر از روی علاقه باشد و اجباری وجود نداشته باشد، همه‌ی کارها از روی اعتقاد قلبی انجام خواهند شد."آلبرت انیشتین" رز هستم. عاشق هنر و آشپزی. اینجا هستم تا تجربیات و ترجمه های دنیای شیرین آشپزی رو باهاتون به اشتراک بزارم. خوشحال میشم نظراتتون رو با من در میان بگذارید.

نوشته های مشابه

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

بستن
بستن