آموزش شیرینیدوناتشیرینی خانگی
آموزش دونات استاد ظروفی
دونات
مواد لازم :
آرد نان حدود 500 گرم / 4 پیمانه و نیم
خمیر مایه فوری7 گرم / یک قاشق سوپخوری
شکر 40 گرم /یک سوم پیمانه
آب ولرم 60 گرم / یک چهارم پیمانه
شیر 250 میلی لیتر / یک پیمانه
کره 60 گرم
تخم مرغ 2 عدد
نمک یک سوم قاشق چایخوری
وانیل کمی
روغن مایع سرخ کردنی
شکلات و مارمالاد برای تزیین
طرز تهیه:
- شیر و تخم مرغ و کره را بیرون از یخچال بگذارید تا هم دمای محیط شوند.
- آب ولرم را در ظرف شیشه ای ریخته و یک قاشق شکر را در آن حل کرده، خمیرمایه را روی آن بپاشید و فقط یکبار هم بزنید.
- خمیر مایه را ده دقیقه کنار گذاشته تا پف کند.
- بقیه شکر، کره نرم شده، تخم مرغ و وانیل و شیر و نمک را در ظرفی ریخته و خمیر مایه را اضافه کنید.
- آرد را کم کم به مواد بالا اضافه کرده تا خمیر نرمی به دست آید. خمیر نباید به دست بچسبد. چسبندگی خمیر را با ورز دادن آن از بین ببرید.
- خمیر را در یک کاسه چرب شده قرار داده و یک تا دو ساعت استراحت دهید.
- بعد از استراحت خمیر را به چانه های 40 گرمی تقسیم کرده و با فاصله در سینی چرب و ارد پاشی شده بگذارید.(از این مقدار خمیر تقریبا 24 تا چانه بدست می آید).
- چانه ها را به مدت 45 دقیقه استراحت دهید تا حجم آن دو برابر شود.
- با یک قالب کوچک وسط چانه ها را سوراخ کرده و اضافه ها را بردارید.
- روغن مایع را کاملا داغ کنید.(وقتی خمیر را داخل روغن می اندازید باید سریع بالا بیاید. دراین صورت کمی شعله را کم کنید تا دونات ها مغز پخت شوند و داخل شان خام و خمیری نماند. اگر شعله خیلی زیاد باشد دونات ها سریع قهوه ای می شوند و مغزشان خام می ماند).
- دونات ها را بعد از سرخ شدن روی دستمال حوله کاغذی گذاشته تا کاملا خشک و بدون روغن اضافی شوند.
- دونات ها را به سلیقه خود تزیین کنید.