دونات

طرزتهیه دونات ایتالیایی خوشمزه با پف زیاد و کرم بینظیر

 دونات بومبولونی ایتالیایی نرم و سبک بوده و  در شکر غلتیده شده و با کرم  ایتالیایی (crema pasticciera) پر شده است.

این دونات‌ها فوق‌العاده خوشمزه هستند و طعم و مزه خاصی دارند.  در ایتالیا بومبولونی اغلب برای صبحانه در کنار یک کاپوچینو سرو می‌شود.

 

مواد لازم برای خمیر:

 آرد نان (280 گرم) 
 آرد 00 یا آرد همه منظوره (280 گرم) 
 تخم مرغ بزرگ در دمای اتاق 3 عدد
 کره نرم شده (90 گرم)
 شکر دانه ریز (100 گرم)
 شیر ولرم (120 میلی لیتر)
  عصاره وانیل 1 قاشق چایخوری
 مخمر فوری (7 گرم)
 نمک یک پینچ
 شکر 2-3 قاشق غذاخوری
روغن مایع برای سرخ کردن

برای کرم داخل دونات

زرده تخم مرغ 5 عدد
 شیر (½ لیتر)
 نشاسته ذرت (30 گرم)
 شکر (70 گرم)
 وانیل ½ قاشق چایخوری
زست ۱ عدد لیمو

طرزتهیه:

نکته: اگر از سالم بودن  خمیرمایه مطمئنید آن را مستقیماً به مواد خشک اضافه کنید. اگر مطمئن نیستید آن را در کمی شیر ولرم فعال کنید.

آرد، شکر و مخمر را در کاسه همزن بریزید و هم بزنید تا مخلوط شوند.

 کره، تخم مرغ و شیر ولرم، وانیل و نمک را داخل آن بریزید.

با سرعت 2 همزن خمیر را به مدت ده دقیقه ورز دهید. یا با دست خمیر را یک ربع ورز دهید تا یکدست شود.

بعد از 10 دقیقه خمیر باید صاف، الاستیک و کمی چسبنده باشد.
خمیر را روی یک سطح کار تمیز قرار دهید (به آرد نیازی ندارید و از آرد اضافی استفاده  نکنید).

خمیر را با 2 تا 3 بار ورز دادن به شکل یک توپ صاف (چونه) در آورید.

خمیر را در یک کاسه تمیز که کمی با روغن چرب کرده اید قرار دهید و روی آن را با سلفون بپوشانید.

اجازه دهید 2-3 ساعت یا تا زمانی که اندازه آن سه برابر شود در ظرف استراحت کند.

پس از ور آمدن خمیر، آن را روی یک سطح کار تمیز گذاشته، پف خمیر را بگیرید.

سپس آن را چند بار ورز دهید تا به شکل یک توپ صاف (چونه) در آید.

خمیر را با وردنه پهن کنید سپس به شکل مستطیل به ضخامت 1.5 سانتی متر پهن کنید.

از یک کاتر شیرینی یا لیوان برای برش دونات های گرد با قطر حدود ده سانتی متر استفاده کنید.

می توانید ضایعات خمیر را مجدد پهن کنید و برش دهید.

دونات های برش خورده را روی سطحی که با کاغذ روغنی پوشانده شده است قرار دهید و روی آن را بپوشانید.

اجازه دهید یک ساعت یا تا زمانی که اندازه آن سه برابر شود استراحت کند.

در این فاصله کرم را درست کنید.

طرز تهیه کرم شیرینی ایتالیایی (crema pasticciera)

زرده تخم مرغ، شکر، وانیل و پوست لیمو را در یک کاسه بزرگ بریزید و با همزن بزنید تا خوب مخلوط شوند.
نشاسته ذرت را اضافه کنید و دوباره هم بزنید تا خوب ترکیب شود.

شیر را در قابلمه ای گرم کنید تا داغ شود سپس حرارت را خاموش کنید و بگذارید 1 دقیقه بماند.
شیر را به آرامی داخل مخلوط تخم مرغ بریزید و مدام هم بزنید تا  گلوله ای ایجاد نشود.
مخلوط را دوباره داخل قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید و مدام هم بزنید تا غلیظ و کرم رنگ شود (حدود 10 تا 15 دقیقه) مخلوط باید خیلی غلیظ شود.

هرگز حرارت را زیاد نکنید.
پس از غلیظ شدن، کرم را داخل ظرف ریخته و روی آن سلفون گذاشته تا رویه نبندد.

سرخ کردن

برای سرخ کردن یک قابلمه بزرگ روغن را گرم کنید تا به دمای 170 درجه سانتیگراد  برسد.
کاغذ روغنی را به شکل مربع برش دهید تا هر دونات روی یک تکه کاغذ روغنی جداگانه قرار گیرد.
دونات ها را با احتیاط داخل روغن بریزید و بلافاصله کاغذ روغنی را با انبر جدا کنید.

بهتر است  تابه را بیش از حد شلوغ نکنید.
دونات ها را  روی پارچه ای گذاشته تا کمی روغن آن گرفته شود، سپس  در شکر بغلتانید.

قبل از فیلینگ گذاری اجازه دهید دونات ها کاملا خنک شود.

برای پر کردن دونات ها، یک چاقوی کوچک را در کناره یک دونات قرار دهید و آن را به اطراف حرکت دهید تا یک برش کوچک ایجاد شود.

با قیف داخل دونات ها را پر کنید. 

گزینه‌های زیادی برای پر کردن دونات وجود دارد.

نوتلا، مربای توت فرنگی، شاه توت، تمشک یا زردآلو ، خامه فرم گرفته، دولسه دولچه یا کرم کارامل گزینه های مناسبی است.


برای بهترین نتیجه بلافاصله سرو کنید یا به مدت 1 تا 2 روز در ظروف پلاستیکی نگهداری کنید.

 

برچسب ها

رز

اگر کار کردن یک نفر از روی علاقه باشد و اجباری وجود نداشته باشد، همه‌ی کارها از روی اعتقاد قلبی انجام خواهند شد."آلبرت انیشتین" رز هستم. عاشق هنر و آشپزی. اینجا هستم تا تجربیات و ترجمه های دنیای شیرین آشپزی رو باهاتون به اشتراک بزارم. خوشحال میشم نظراتتون رو با من در میان بگذارید.

نوشته های مشابه

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن