آموزش نان آفتابگردان
نان آفتابگردان
مواد لازم
آرد حدود 700 گرم
شیر یک لیوان
روغن مایع نصف لیوان
تخم مرغ دو عدد
شکر 1 قاشق مرباخوری
نمک 2 قاشق مرباخوری
خمیر مایه : 1 قاشق سوپ خوری
رومال نان:
روغن مایع،شیر، زرده تخم مرغ و کنجد یا گردو و به مقدار لازم
طرز تهیه:
1.خمیر مایه را با شیر و شکر عمل بیاورید.
2. در ظرف دیگری همه مواد خمیر به جز آرد را با هم مخلوط کنید.
3.بعد خمیر مایه عمل آمده را اضافه کنید.
4. آرد را به تدریج اضافه کنید تا خمیر لطیفی به دست آید.(مقدار آرد ممکن است زیادتر از مقدار لازم باشد)
5.روی خمیر را پوشانده و 30 دقیقه استراحت دهید.
6.بعد از استراحت، خمیر را از وسط نصف کنید.
7.گوشه ای از خمیر نصف شده را بریده برای مرکز گل کنار بگذارید.(پس در واقع الان خمیر 3 تکه نامساوی شده است).
8.بزرگترین تکه را به 5 قسمت مساوی تقسیم کنید. (خمیر 5 لایه از 4 لایه خوشگل تر و پر تر می شود)
9.هر تکه را با وردنه به شکل گرد باز کنید و به تدریج که باز می کنید روی هر لایه با برس روغن مایع بمالید و خمیر باز شده بعدی را رویش قرار دهید ولی مالیدن روغن روی آخرین لایه خمیر لازم نیست.
10.خمیر پنجم را کمی بزرگتر از بقیه خمیر ها باز کنید و بعد از اینکه خمیر پنجم را روی بقیه لایه ها گذاشتید، قسمت های اضافی خمیر را زیر 5 لایه خمیر ببرید(خمیر بالایی تمام لایه های خمیر زیری را احاطه می کند).
11. حال این بقچه از خمیر را در قالب مناسبی قرار داده و برش های مربوطه را طبق شکل روی آن ایجاد کنید.برش ها نباید خمیر را قطع کند و باید یک سانت فاصله داشته باشد.
12.لبه های برش را به سمت بیرون تا بزنید.
13.تمام مراحل را با دومین تکه خمیر انجام دهید.
14.بعد از گذاشتن خمیر در وسط خمیر اولی دقت کنید برش ها را طوری بزنید که هر برش درست در امتداد راس مثلث ها قرار بگیرد تا موقع تا کردن،میان گلبرگ های قبلی جا بگیرد.
15. مرکز گل را قرار داده و روی آن رومال بمالید.
16. قالب را در فر از پیش گرم شده با دمای 180 درجه به مدت 30 دقیقه قرار داده تا روی نان طلایی شود.