آموزش نان شیرمال با بافتی عالی
نان شیرمال
مواد لازم:
شیر یک پیمانه
تخم مرغ ۲ عدد
ارد ۶۰۰ تا ۶۵۰ گرم
روغن مایع ۵۰ گرم
کره ۵۰ گرم
بهبود دهنده یک قاشق چای خوری
خمیرمایه یک قاشق غذاخوری
نمک یک چهارم ق چ
وانیل یک چهارم ق چ
شیرخشک یک ق غداخوری
شکر یک دوم پیمانه + یک ق غ
مواد رومال:
تخم مرغ یک عدد
زعفران مقداری
شیر یا خامه یک قاشق غذاخوری
پودرقند یا عسل یک ق چ
کنجد مقداری
طرز تهیه:
یک دوم پیمانه شیر ولرم را به همراه یک ق غذاخوری شکر و مایه خمیر مخلوط کرده و ۵ دقیقه اجازه دهید تا خمیر مایه عمل آید.
تخم مرغ ها را به همراه وانیل و باقیمانده شکر و شیر هم بزنید.
روعن مایه و ۲۰ گرم از کره را به مایه اضافه کرده و هم بزنید.
خمیرمایه عمل امده را اضافه کنید.
ارد و بهبود دهنده و نمک و شیرخشک را با هم مخلوط کنید. و کم کم به مایه اضافه کنید و هم بزنید. مقدار کره باقی مانده را کم کم به خمیر اصافه کرده و ورز دهید تا زمانی که خمیر به دست نچسبد.
خمیر را ده دقیقه ورز داده یا صد بار روی سطح بکوبید.
سپس خمیر را در ظرفی قرار داده و به مدت یک ساعت در جای گرم قرار دهید تا حجم خمیر دو برابر شود.
بعد از استراحت پف خمیر را گرفته و خمیر را به شکل دلخواه در اورده روی ان رومال بزنید و کنجد بپاشید و برای مدت ۴۰ دقیقه در فر ۱۷۵ درجه سانتی گراد که از قبل گرم کرده اید قرار دهید.
برای تهیه رومال تخم مرغ و شیر و عسل یا پودرقند و زعفران را مخلوط کرده و در دو مرتبه روی نان رومال کنید.
نکته:
می توان شیرخشک دستور را حذف کرد.
مقدار زمان ماندن نان در فر تقریبی است.