آموزش شیرینیشیرینی ماه رمضانشیرینی ها

آموزش زولبیا

زولبیا

آرد ۲۰گرم
ماست ترجیحا سون ۲۰۰گرم
نشاسته گل ۲۰۰گرم
کره ۲۰گرم یا روغن صاف پنجاه (بهتر است با روغن صاف بزنید)
وانیل+زعفران یا رنگ زعفرانی
آب به مقدار لازم
شربت برای شیرین کردن

 

طرز تهیه؛

نشاسته و ماست را با هم مخلوط کرده و هم بزنید تا نشاسته کاملا حل شود.

آرد و کره یا روغن رااضافه و با دور کند همزن بزنید. 
خمیر را با آب شل کنید.
خمیر شما باید مثل ماست چکیده سفت باشد. 
خمیرتان اماده ست و نیاز به استراحت طولانی دارد.
ما معمولا خمیر زولبیا را یک روز زودتر میگیریم تا کاملا ترش شود. شما هم حداقل 5 ساعت زمان بدهید تا خمیرتان ترش شود بهتر است دمای محیط گرم باشد تاحجم خمیرتان دوبرابر شود.
سپس خمیر را با دست یا ملاقه هم بزنید و تا حد مجاز شدن با آب شل کنید.
اگر خمیرتان شل شد آرد و اگر سفت بود آب به آن اضافه کنید.

اگر خمیرتان 5 ساعت استراحت کرد بعد استراحت نوک قاشق چای خوری به آن جوش شیرین اضافه کنید.

خمیر اماده شده رادر روغن داغ سرخ کنید و بلافاصله داخل شربت فرو کنید.

هر بار قبل از سرخ کردن مایه را هم بزنید.

دستور شربت بار را در اینجا ملاحظه کنید.

نکته ها:

1)شل یا سفت بودن خمیرتان بستگی قیف شما دارد.

اگر قیف ریز بردارید باید شل تر و اگر قیف درشت بردارید باید سفت تر باشد.

2)مجددا شل یا سفت بودن خمیر شما بستگی به مهارت ریختن شما دارد اگر دستتان برای ریختن زولبیا تند باشد خمیر شل تر و اگر تا حالا زولبیا نریختید خمیر سفت تر بگیرید.

3)مقدار آرد تعیین شده در رسپی برای بهتر ترش کردن خمیرتان در نظر گرفته شده که دیگر از جوش شیرین استفاده نکنید

4)هر چه ارد بیشتر باشد زولبیا ی شما کدر تر می شود و هر چه آرد کمتر شفاف تر می شود.

5)برای اینکه زولبیا شما به رنگ طلایی یا قرمز از تابه بیرون بیاید باید در خمیرتان کمی شربت بریزید و مقدار شربت داخل خمیر تعیین کننده ی رنگ زولبیا ی شماست (پس یادتان باشد قرمز بودن و یا کدر بودن زولبیا ربطی به روغن سوخته ندارد)

6)وقتی روغن روی تابه داغ شد کمی خمیر زولبیا رویش بریزید باید بلافاصله بالای روغن شناور شود اما نسوزد در این صورت مقدار گرمای روغن شما درست است
ناگفته نماند مقدار روغن هم در تابه تاثیر دارد تقریبا یک بند انگشت بیشتر نباید باشد (برعکس بامیه)
7)زولبیا را مستقیم از روغن داغ به شربت انتقال دهید چون تا زمانی که روغن داغ درون زولبیا باشد شربت به داخل آن نفوذ میکند در غیر اینصورت شربت به داخل زولبیا نمیرسد
8)اگر زولبیا خوب لول نشد و موقع ریختن تخت شد یعنی خمیرتان نارس هست با کمی جوش شیرین مشکل حل می شود (اگر عمل تخمیر خوب انجام شود این گزینه نیازی نیست)

 

 

برچسب ها

رز

اگر کار کردن یک نفر از روی علاقه باشد و اجباری وجود نداشته باشد، همه‌ی کارها از روی اعتقاد قلبی انجام خواهند شد."آلبرت انیشتین" رز هستم. عاشق هنر و آشپزی. اینجا هستم تا تجربیات و ترجمه های دنیای شیرین آشپزی رو باهاتون به اشتراک بزارم. خوشحال میشم نظراتتون رو با من در میان بگذارید.

نوشته های مشابه

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

بستن
بستن