طرز تهیه نان قندی نرم
نان قندی نرم
دستور استاد شایان با تغییرات مهرانه
مواد لازم :
تخم مرغ ۱عدد
شکر ۸۰گرم
روغن مایع ۸۰گرم
آب ولرم ۱۰۰ گرم
شیر به دمای محیط رسیده ۷۰ گرم
نمک۱/۲ ق چ
خمیرمایه ۱ ق غ
آرد نان ۵۰۰ گرم
بهبود دهنده 1 ق چ
وانیل ۱ دوم قاشق چایخوری
رومال :
زرده تخم مرغ ۱ عدد
کنجد به مقدار دلخواه
عسل یا شربت بار ۱ قاشق چایخوری
زعفران مقداری
نمک یک پنسه
طرز تهیه :
ابتدا درظرف تمیز ی آب را ولرم کنید به حدی که انگشت دست را نیش بزند نصف قاشق شکر داخل آن بریزید قاطی کنید و خمیر مایه را اضافه کنید
خمیرمایه را چند بار هم بزنید سپس روی آن را گذاشته تا عمل آید.
بقیه مواد بجز آرد را داخل میکسر یا یک ظرف ریخته و مایه خمیر را اضافه کنید.
کم کم آرد را اضافه کنید تا خمیر نرم و لطیفی بدست آید.حدود ۸ تا ۱۰ دقیقه ورز دهید تا چسبندگی خمیر از بین برود و خمیر رویه براقی داشته باشد .
روی خمیر را بپوشانید و به مدت یکساعت تا یکساعت و نیم بسته به دمای محیط در جای گرم استراحت داده تا حجمش دو برابر شود .
بعد از خمیر چونه های ۲۰۰ گرمی یا کمتر گرفته که حدودا ۴ چونه می شود و داخل سینی نازک پهن کرده روی خمیر را با چنگال برش یا چاک زده به مدت ۲۰ دقیقه با پوشش استراحت دهید.
بعد از استراحت دوم رومال زرده و شربت بار و نمک و زعفران را با هم مخلوط و با برس روی نان بکشید کنجد پاشیده و در فر ۱۸۵ درجه به مدت ۲۵ دقیقه گذاشته تا رویه نان طلایی شود
دقت کنید زمان گفته شده تقریبی ست و به دما و حرارت فر شما بستگی دارد.