نان پیده رمضان
نان پیده رمضان
مواد لازم :
با این مقدار مواد 2 عدد پیده آماده می شود.
شیر ولرم 100 گرم
آب 150 گرم
روغن مایع 3 قاشق غذاخوری
نمک 1 قاشق مرباخوری
شکر 1 قاشق غذاخوری
خمیر مایه خشک فوری 1 قاشق غذاخوری
آرد 5 لیوان (بعد از لیوان چهارم با کنترل اضافه کنید)
برای روی نان:
آرد 1 قاشق مرباخوری
زرده تخم مرغ 1 عدد
روغن مایع 1 قاشق غذاخوری
کنجد ، سیاه دانه
آرد سوخاری برای کف پیده
طرز تهیه:
شیر ولرم، آب ولرم، خمیر مایه خشک فوری، شکر، نمک و روغن مایع را داخل کاسه ای بریزید و کمی هم بزنید.
(اگر خمیر مایه خشک معمولی استفاده می کنید خمیر مایه و شکر را داخل آب ولرم بریزید و حدود 10 دقیقه صبر کنید تا خمیر مایه کف کند سپس بقیه مواد را اضافه کنید)
آرد را کم کم اضافه کنید و هم بزنید .
وقتی خمیر شروع به شکل گرفتن کرد با دست ورز دهید. آرد به اندازه ای بریزید که خمیر نرمی شود (اگر کمی به دست بچسبد اشکال ندارد بافت خمیر نرم می شود).
روی خمیر را بپوشانید و 30 دقیقه استراحت دهید. سپس با کاردک خمیر را داخل ظرف از کنار به سمت داخل تا کنید تا هوای خمیر گرفته شود. روی میز کمی آرد بپاشید و خمیر را به دو چانه تقسیم کنید.
برای روی پیده آرد ، زرده تخم مرغ و روغن مایع را داخل ظرفی بریزید و هم بزنید.
کف سینی را چرب کنید و 3_2 قاشق غذاخوری آرد سوخاری کف سینی بپاشید (میتوانید آرد سوخاری نپاشید) یکی از خمیر ها را داخل سینی گذاشته و با دست کمی باز کنید.
نصف مخلوط زرده تخم مرغ را روی خمیر بریزید و با دست روی تمام قسمتهای خمیر بمالید سپس با نوک انگشتان به خمیر شکل دهید.
روی خمیر کنجد و سیاه دانه بپاشید (میتوانید کنجد و سیاه دانه نپاشید) و 30 دقیقه داخل سینی استراحت دهید.
سپس در فر 190 درجه از قبل گرم شده به مدت 20 دقیقه تا وقتی روی نان سرخ شود بپزید.( اگر روی نان خوب سرخ نشد میتوانید چند دقیقه آخر شعله بالای فر را روشن کنید)