چگونه نان بریوش بپزیم؟
نان بریوش
مواد لازم:
آرد 300 گرم
شیر ولرم 125گرم
شکر 45 گرم
کره سرد خرد شده 50 گرم
خمیرمایه یک قاشق غذاخوری سرپر
تخم مرغ یک عدد
وانیل یک چهارم قاشق چای خوری
مواد رومال:
زرده تخم مرغ یک عدد
شیر یک قاشق سوپ خوری
زعفران کمی
طرز تهیه:
شیر را ولرم کرده در حدی که دمای آن 45 درجه سانتی گراد باشد و دست را نسوزاند.
خمیر مایه و نصف مقدار شکر و یک چهارم مقدار آرد را به شیر ولرم اضافه کرده و روی آن را بپوشانید تا عمل آید.
بسته به حرارت محیط ممکن است نیم ساعت طول بکشد.
سپس در ظرف دیگری بقیه آرد و شکر و تخم مرغ و نمک را مخلوط کنید. وانیل و مخلوط مایه خمیر را به مواد اضافه کنید و هم بزنید.
کره سرد را کم کم اضافه کرده و با دست ورز دهید. این خمیر چسبناک است و فقط با ورز دادن خمیر یکدستی بدست می آید پس آرد اضافه نکنید.
خمیر را به مدت نیم ساعت ورز دهید تا خمیر لاستیکی شود.
خمیر را به مدت یک تا دو ساعت در ظرف غیر فلزی استراحت دهید تا حجم آن دو برابر شود. سپس خمیر را شکل دهید و در ظرف چرب و ارد پاشی شده قرار داده و روی آن را رومال کنید و در فر از پیش گرم شده با دمای 170 درجه به مدت نیم ساعت قرار دهید.
حتما در طبقه پایین فر یک کاسه آب قرار دهید تا بافت نان لطیف شود.