آموزش شیرینیشیرینیشیرینی خانگیشیرینی نخودچی

طرز تهیه شیرینی نخودچی استاد منتظمی

شیرینی نخودچی مرحوم منتظمی

با توضیحات استاد دردایی و مهرانه یوسفیان
مواد لازم :

روغن کاملا جامد یا روغن قنادی ۱۲۵ گرم
پودر قند ۱۰۰ گرم
پودر هل سبز یک دوم قاشق چایخوری
آرد نخودچی ۲۰۰ گرم
آرد معمولی ۵۰ گرم
پودر پسته و نخود گل برای تزیین مقداری

طرز تهیه :

روغن را با پودر قند مخلوط کرده و با همزن بزنید تا سبک و سفید و خامه ای شود.

پودر هل و آردها را اضافه کنید .

برای راحتی کارخمیر را از چرخ گوشت رد کنید.یا اینکه مواد را با دست ورز دهید تا خمیر منسجم شود.

 

خمیری که با روغن قنادی گرفته می شود کمی سفت تر است و چرخ گوشت کار را راحت تر می کند. 

خمیر را روی نایلون یا سطح کار گذاشته و روی خمیر نایلون انداخته و خمیر رو به ضخامت یکسانت قالب بزنید .

اگر احیانا قالب زدن  مشکل بود قالب را اول داخل آرد بزنید و آرد اضافی را بگیرید و بعد قالب بزنید. 

برای مدل پسته ای روی خمیر پودر پسته بپاشید و کمی وردنه کنید یا با کف دست پودر پسته را فیکس کنید و بعد قالب بزنید . 

سینی حاوی شیرینی رو در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۷۰ درجه سانتیگراد به مدت ده دقیقه  قرارداده  سپس دما را کاهش داده و ۵ دقیقه با دمای ۱۵۰ درجه بپزید.

در فرهای برقی و دارای کانوکشن بهتره دما رو ۲۰ درجه کاهش دهید.

این خمیر را می توانید یک روز تا یک هفته در دمای محیط و خنک بیرون یخچال و تا یک ماه در یخچال استراحت دهید.

اگر با روغن قنادی درست می کنید بعد خمیر گرفتن هم می توانید قالب بزنید.

بعد از پختن به هیچ وجه به شیرینی دست نزنید تا کاملا شیرینی سرد شود.

نکات:

✔️برای اینکه شیرینی نرم و لطیفی داشته باشید آرد نخودچی و پودر قند را از الک حریر رد کنید.

✔️بهتره از روغن قنادی ۵۰ یا ترکیب روغن قنادی و روغن اصیل استفاده کنید.بقیه روغنهای جامد خونگی موجود در بازار توصیه نمی شود.

چون با روغن نیمه جامد اجبارا باید آرد بیشتری مصرف کنید تا خمیر منسجم شود و از لطافت و کیفیت شیرینی کم می شود.

✔️از پودر هل که خودتان پودر کردید استفاده کنید تا عطر خوبی به شیرینی دهد. می توانید بسته به ذائقه خودتون مقدار پودر هل را بیشتر کنید .

 

 

✔️می توانید از مقداری زعفران دم کرده غلیظ هم برا طعم و رنگ استفاده کنید.

✔️بهتر است خودتان نخود گل بدون نمک را خریداری و آسیاب کنید و از الک حریر رد کنید.

✔️شیرینی نخودچی بعد از یک روز نگهداری نرم تر و پودری تر می شود.

اگر شیرینی در دمای بالا پخته شود به سرعت می سوزد و مرکز شیرینی خام میماند و اگر دما کم باشد شیرینی بعد پخت منسجم و به کام میچسبد و پودری نخواهد بود.

✔️میتوانید بجای آرد معمولی از آرد نخودچی استفاده کنید.در این صورت 250 گرم ارد نخودچی استفاده می شود. 

اضافه کردن آرد به خمیر نخودچی باعث منسجم تر شدن شیرینی می شود.

 اگر شیرینی نیاز به حمل و نقل دارد بهتر است از آرد استفاده شود.

✔️میتوانید در کنار عطر هل مقداری زنجبیل هم استفاده کنید .
✔️خمیر شیرینی نخودچی تا ۶ ماه در فریز هم قابل نگهداری است.

برچسب ها

رز

اگر کار کردن یک نفر از روی علاقه باشد و اجباری وجود نداشته باشد، همه‌ی کارها از روی اعتقاد قلبی انجام خواهند شد."آلبرت انیشتین" رز هستم. عاشق هنر و آشپزی. اینجا هستم تا تجربیات و ترجمه های دنیای شیرین آشپزی رو باهاتون به اشتراک بزارم. خوشحال میشم نظراتتون رو با من در میان بگذارید.

نوشته های مشابه

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن