آموزش نان فطیر سراب
نان فطیر سراب
مواد لازم:
آرد حدود دو ونیم تا سه پیمانه ( آرد نان فانتزی)
ماست دو قاشق غذاخوری
تخم مرغ متوسط یک عدد
شیر یک چهارم پیمانه
پودر مخمر یک قاشق مرباخوری
شکر یک قاشق مرباخوری
آب گرم دو ق غذاخوری
شکردو قاشق غذاخوری
روغن جامد یا کره یک قاشق غذاخوری
مواد میانی:
آرد یک پیمانه
پودرقند نصف پیمانه
زردچوبه نصف قاشق چای خوری
روغن جامد یا کره یک قاشق غذا خوری
طرز تهیه:
پودر مخمر وشکر را با آب گرم مخلوط و روی آن را پوشانده و اجازه دهید تا عمل آید.
مخمر عمل امده شیر و تخممرغ و شکر و روغن و ماست را مخلوط کنید.
آرد را کم کم اضافه کنید تا خمیر جمع شود. سپس روی میز ده دقیقه ورز دهید تا خمیر یکدست شود و بدست نچسبد.
خمیر را در ظرفی گذاشته و رویش را با نایلون بپوشونید تا یک ساعت استراحت کند.
بعد یک ساعت پف خمیر را بگیرید و به چهار قسمت مساوی تقسیم کنید.
هر قسمت را چانه بزنید و به صورت دایره کمی باز کنید و از مواد میانی وسطش بگذارید و خمیر را جمع کنید و مجدد باز کنید. و در سینی فر که از قبل کاغذ روغنی انداختین و چرب شده بگذارید و با چنگال یا کاردک کنگره دار رویش طرح بزنید،
سپس از مواد رومال رویش بزنید و بلافاصله در فر ۱۸۵ درجه بذارید تا زمانی که روی نون طلایی شود.
برای مواد میانی:
یک پیمانه آرد را حدود سه چهار دقیقه با حرارت کم تفت دهید،در حدی که فقط کمی بوی خامیش گرفته شود و اصلا نباید تغیر رنگ دهد.
،سپس از حرارت بردارید و نصف پیمانه پودر قند و نصف قاشق چایخوری زردچوبه به آن اضافه کنید.
سپس یک قاشق غذاخوری روغن جامد یا کره اضافه و مخلوط کنید تا مثل شن ریزه شود.
نکته: طعم اصیل این نان با زردچوبه است. ولی می توانید بجای آن هل یا دارچین و یا زعفران استفاده کنید.
برای رومال:
یک عدد تخم مرغ +کمی زعفران دم کرده رو مخلوط کنید.
_