کلوچه فومن

آموزش کلوچه فومن استاد عارف

کلوچه فومن

مواد خمیر:

آرد 500گرم
شکر1.ق.غ سرصاف
شیر 100گرم
آب 1‌00گرم
روغن مایع 60گرم
روغن صاف یا کره 60گرم
شربت 2ق.غ سرصاف
ب پ 1/2ق.م
جوش شیرین 1/2ق.چ
مایه خمیر1ق غ سرصاف

مغزی :

آرد 200گرم
شکر150گرم
روغن مایع 60گرم
روغن صاف یا کره 30گرم
دارچین1ق.غ سرصاف
جوز 1/2ق م
هل 1/2ق م
پودر گردو 70 گرم (می توانید این مقدار را نصف یا بیشتر کنید)

خمیر کلوچه:
مایه خمیر را با شیر و شکر دستور عمل آورید.
آرد، جوش شیرین،شکر و بکینگ پودر را مخلوط کنید.

روغن مایع و کره ی آب شده را کم کم اضافه کنید.
حین مخلوط کردن شربت و مایه خمیر عمل آمده را نیز به خمیر بیفزائید.

آب را کم کم اضافه کنید تا خمیر لطیف و یکدستی بدست بیاید.

روی خمیر را پوشانده و 20دقیقه استراحت دهید.

از خمیر چونه های 80 گرمی گرفته و اندازه ی کف دست باز میکنیم (من چونه 65 گرمی گرفتم)
از مواد مغزی به اندازه ی گردو برمیداریم و کمی در کف دست منسجم میکنیم.
مغزی را مابین خمیر میگذاریم و خمیر را مثل بقچه میپیچیم .
خمیر را به اندازه ی مهر کلوچه فومن پهن میکنیم و با مهر روی ان میزنیم. 
روی کلوچه ها را رومال بزنید (استراحت ندارد)
حال با کارک یا چاقو دو تا برش 3سانتی روی کلوچه ها میدهیم تا موقع پخت هوا از لای خمیر کلوچه خارج شده و پف نکند.
روی کلوچه ها کنجد یا خرفه میپاشیم.
و در فر 220 درجه میگذاریم تا روی کلوچه ها رنگ بگیرد.

طرز تهیه مغزی:
ابتدا همه ی مواد خشک را مخلوط کنید.
 روغن ها را اضافه کرده تا یه مخلوط یکدستی داشته باشید.
علت اضافه کردن روغن در اخر کار این است که شکر آب نشود چون در این صورت داخل فر باعث سوختگی زیر کلوچه می شود.

نکات:
1) میتوانید جوش را از خمیر حذف کنید.
2)ریختن جوز هندی و هل در مغزی ضروری نیست.
3)برای مغزی بهتره از ارد سبوس دار استفاده کنید.
4)خمیر کلوچه نباید شل باشد. کمی سفت باشد تا طرح مهر بهتر روی خمیر انداخته شود.
5)استراحت دادن این خمیر قبل از چونه زدن ضروری نیست پس میتوانید بلافاصله بعد آماده شدن خمیر را چونه کنید.
6)بهتر است از مهر مخصوص کلوچه فومن استفاده کنید.

در صورت دسترسی نداشتن میتوانید با ته ماسوره لبه های کلوچه طرح بندازید.
7)برش انداختن روی خمیر کلوچه خیلی خیلی ضروریست.
8)میتوانید خرفه یا کنجد را از روی کلوچه حذف کنید.
9)برای رومال تخم مرغ،زعفران و یک پنس نمک را مخلوط کرده و روی خمیر بکشید و یا تخم مرغ،زردچوبه و کمی گلاب.
10)مدت زمان پخت این کلوچه خیلی کمه حدود 10 الی 15 دقیقه. روی کلوچه ها که رنگ گرفت باید از فر خارج کنید.

11)نکته ی آخر و مهم برای افرادی که از فر خانگی استفاده میکنند این است که وقتی کلوچه ها را در فر قرار دادید بعد ده یا پانزده دقیقه اگر دیدید زیر کلوچه ها تغییر رنگ داد ولی روی آن رنگ نگرفت گریل را روشن کنید. چون زیاد ماندنش در فر باعث سفتیش می شود.

برچسب ها

رز

اگر کار کردن یک نفر از روی علاقه باشد و اجباری وجود نداشته باشد، همه‌ی کارها از روی اعتقاد قلبی انجام خواهند شد."آلبرت انیشتین" رز هستم. عاشق هنر و آشپزی. اینجا هستم تا تجربیات و ترجمه های دنیای شیرین آشپزی رو باهاتون به اشتراک بزارم. خوشحال میشم نظراتتون رو با من در میان بگذارید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن