آموزش دسرمجلسیدسر
آموزش بستنی سنتی پایه معصومه یوسفیان(مهرانه)
بستنی سنتی پایه (زعفرانی )
مواد لازم :
شیر لبنیاتی 1 لیتر
شکر 300 گرم
زرده تخم مرغ 2عدد
خامه قنادی 200 گرم
ثعلب 1 قاشق سوپ خوری سرپر
وانیل 1چهارم قاشق چایخوری
گلاب 4 قاشق سوپخوری
زعفران دم کرده به مقدار لازم (قابل جایگزینی با نسکافه،کاکائو،پوره میوه ها )
پسته کامل یا خلال بو داده مقداری
طرز تهیه:
- شیر را گرم کنید.
- شکر و زرده تخم مرغ و ثعلب را با هم مخلوط کنید.
- مقداری از شیر گرم را کم کم به مواد فوق اضافه کنید.
- هنگامی که مایه روانی بدست آمد،آن را کم کم به شیر اضافه کرده و هم بزنید تا شیر بجوشد و غلیظ شود.
- ظرف را از روی حرارت برداشته، زعفران و گلاب و خامه را اضافه کنید و با همزن دستی بزنید تا صاف و یکدست شود.
- به مایه بستنی تقریبا سرد شده، وانیل اضافه کنید.
- مایه بستنی را در ظرف فلزی مسطح مثل سینی یا قالب فلزی مستطیل بریزید .
- قالب را داخل فریزر بگذارید تا وقتی که کناره های ظرف تیغه های یخ دیده شود (بسته به مقدار مایه بستنی و دمای فریزر و گرمای اولیه مایه بستنی و اندازه سینی) مدت دیدن تیغه های یخ کم و زیاد می شود .
- بعد از دیدن تیغه های یخ، مایه بستنی را در ظرفی ریخته و حدودا 5 دقیقه با همزن بزنید.
- مایه بستنی را به سینی برگردانده و مجددا در فریزر قرار دهید تا دوباره تیغه های یخ دیده شود.
- این کار را 4 یا 5 بار تکرار کنید.
- در مرحله ی آخر پسته یا گردو یا بادام بو داده را اضافه کنید.
- مایه بستنی را به مدت 7 یا 8 ساعت در فریزر قرار دهید. سپس استفاده کنید.
برای تهیه این دستور در دستگاه بستنی ساز به روش زیر عمل کنید.
- ظرف مخزن بستنی ساز را 24 ساعت در فریز قرار بدین تا مایه داخل مخزن کاملا یخ بزند و موقع تکان دادن صدایی شنیده نشود .
-
طبق روش بالا مایه بستنی را آماده کنید و در سینی ریخته و فریز کرده تا تیغه های یخ دیده شود .
- کمی از مایه بستنی را داخل مخزن ریخته و دستگاه را روشن کنید (دقت کنید همه ی مایه بستنی را یکباره داخل مخزن نریزید چون باعث آسیب به موتور دستگاه و سوختن آن می شود).
- حدودا 20 دقیقه منتظر بمانید. در این مدت حجم مایه بستنی بیشتر و غلیظتر می شود. (توجه داشته باشید که مقدار مایه را در حدی در مخزن بریزید که بعد از هم زدن از مخزن سرریز نشود).
- به مایه بستنی پسته اضافه کنید.
- مایه را در سینی ریخته و به مدت 7-8 ساعت در فریزر قرار دهید.