پخت نان در خانهنان زنجبیلینان ها

آموزش نان زنجبیلی استاد شایان

نان زنجبیلی استاد شایان با ویرایش مهرانه ی عزیز

مواد لازم برای حداقل ۱۲ عدد نان :

تخم مرغ ۲عدد
آب ولرم یک چهارم پیمانه
روغن مایع ۱۰۰ گرم
زنجبیل ۱ قاشق سوپخوری
شکر ۵۰ گرم
ماست ۱۲۰ گرم
آرد نان ۵۰۰ تا ۵۵۰ گرم
خمیر مایه ۱۰گرم یا ۱ قاشق سوپخوری
نمک یک دوم قاشق چایخوری
بهبود دهنده در صورت دلخواه ۱ قاشق چایخوری

برای تزیین :
زرده تخم مرغ ۱ عدد
نمک یک‌پنسه
پودر قند ۱ قاشق چایخوری
کنجد به دلخواه مقداری

طرز تهیه :
ابتدا خمیر مایه و یک قاشق چایخوری از شکر دستور و آب ولرم را با هم مخلوط ۵ دقیقه استراحت دهید تا پف کند

در ظرفی بزرگ تخم مرغ و شکر ونمک و زنجبیل و ماست وروغن مایع را با هم مخلوط کرده خمیر مایه عمل آمده را اضافه و بدون همزدن مقداری آرد که با بهبود دهنده مخلوط شده را روی مواد بریزید و هم بزنید.

🔴میتوانید مقدار زنجبیل دستور را بیشتر یا کمتر کنید.

🔴در استفاده از بهبود دهنده اجباری نیست و میتوانید حذفش کنید نانی که در منزل تهیه میشود زود استفاده میشود و به بیات شدن نمیرسد و نیازی به استفاده از بهبود دهنده نداریم. در صورت نگهداری بلند مدت نان را فریز کنید

کم کم آرد را اضافه کنید تا خمیر از کاسه جمع شود خمیر را روی سطح کار منتقل و حدود ۸ تا ۱۰ دقیقه خمیر را ورز دهید
خمیر را در کاسه چرب شده گذاشته و رویش را با دستمال یا سلفون پوشانده و به مدت ۱ الی ۲ ساعت بسته به دمای محیط استراحت دهید تا حجم خمیر به دوبرابر برسد

بعد استراحت خمیر پف خمیر را خوابانده و از خمیر چونه های ۵۰ تا ۷۰ گرمی بگیرید و توی دست گرد کنید و داخل سینی فر با فاصله چیده و استراحت بدید تا حجم آنها ۲برابر شود و در فاصله استراحت روی خمیر را بپوشانید

بعد با کف دست یا وسیله ای مثل نعلبکی روی چونه ها را فشار بدین تا صاف شوند

بعد با هر مهر یا کاتری که دم دست دارید روی خمیر را مهر بزنید
فقط باید محکم بزنید تا خمیر بریده شود

روی هر چونه خمیر را با زرده تخم مرغ و نمک و پودرقند که مخلوط کرده اید رومال کنید
طوری که نه به خمیر زیاد فشار بیاد نه داخل چاک ها از زرده پر بشه فقط روش یکم زرد شود و کنجد بپاشید
دوباره استراحت دهید تا کمی پف کند

بعد داخل فر که گرم کرده اید با دمای‌ ۱۸۰ درجه به مدت ۳۵ دقیقه بپزید

🔴چونه هر چقدر کوچکتر گرفته شود مدت پخت کمتر میشود

🔴میتوانید روی خمیر را مهر نزنید و به صورت ساده چونه گرد بگیرید و رومال کنید و بپزید

🔴در موقع پخت میتوانید اگر فر گازی دارید یک کاسه آب در فر قرار داده تا بخار ایجاد کند تا پخت بهتر صورت بگیرد

این نان سنتی تبریز هست و میزان شکر آن کاملا سلیقه ای هست. میزان ۵۰ گرم شکر از نظر من کم هست و تا ۱۰۰ گرم به دلخواه می توان شکر را اضافه کرد.

برچسب ها

رز

اگر کار کردن یک نفر از روی علاقه باشد و اجباری وجود نداشته باشد، همه‌ی کارها از روی اعتقاد قلبی انجام خواهند شد."آلبرت انیشتین" رز هستم. عاشق هنر و آشپزی. اینجا هستم تا تجربیات و ترجمه های دنیای شیرین آشپزی رو باهاتون به اشتراک بزارم. خوشحال میشم نظراتتون رو با من در میان بگذارید.

نوشته های مشابه

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن