آموزش شیرینیشیرینی

پای سیب کیکی صالحه دردایی

پای سیب، از شیرینی های خوش مزه و پرطرفدار است. رسپی های مختلفی از این شیرینی وجود دارد که به مرور در سایت قرار داده می شود. این دستور یکی از بهترین دستوراتی است که استاد عزیز سرکار خانم “صالحه دردایی” در مجله شماره 91 هنرآشپزی ارائه دادند.
به هیچ عنوان مواد و طرز تهیه دستور رو تغییر ندهید و چیزی رو حذف یا کم و زیاد نکنید. این دستور خیلی حساس بوده و کوچکترین تغییر از لطافت شیرینی می کاهد.

پای سیب کیکی صالحه دردایی

مواد خمیرکیک:

آرد قنادی   200 گرم

بیکینگ پودر  یک قاشق چایخوری کمی سرخالی

پودر شیرخشک قنادی   4 گرم

شیر، آب سیب یا شربت    20 گرم

تخم مرغ   200 گرم
شکر    160 گرم
کره    110 گرم
مارگارین    100 گرم
نمک    یک چهارم قاشق چایخوری
وانیل مایع     یک دوم قاشق چایخوری سرخالی
مخلوط پودر قند و دارچین    به میزان لازم

روش تهیه کیک:

  1. کره و مارگارین نرم را با همزن بزنید تا یکدست شوند.
  2.  شیر، نمک و وانیل مایع را اضاف کرده و کاملا هم بزنید تا یکدست و کرمی و روشن شوند.
  3. مخلوط از پیش الک شده آرد، بیکینگ پودر و شیرخشک را اضافه کرده و هم بزنید تا از حالت خرده نان درآمده و یکدست و خمیری شود.
  4. تخم مرغ ها و شکر را با همزن برقی  بزنید تا سبک و روبانی شوند.
  5. مایه تخم مرغی  در سه مرحله به مواد اضافه کنید و آرام مخلوط کنید.
  6. درون قالب پای سیب کپسول (کاغذ مخصوص پای) گذاشته و مقداری از مواد خمیر کیک، در آن بریزید.
  7. کمی از مواد میانی در مرکز هر کدام قرار داده و با خمیر کیک روی آنها را بپوشانید. به طوری که از مجموع حجم سیب و  کیک تا نصف قالب را پر کند.       
  8. قالب ها را  به مدت 25 دقیقه در فر از پیش گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد برای فرهای معمولی و 160 درجه برای فرهای دارای کانوکشن طبخ کنید تا کیک ها پف کرده و روی آنها طلایی شود. 
  9. پس از سرد شدن با مخلوط پودر قند و دارچین به دلخواه تزیین کرده و ترجیحا در یخچال نگهداری کنید.

مواد بین لایه های کیک

شکر    50 گرم

کره   20 گرم

پودر بیسکویت ترجیحا سبوس دار 3 قاشق سوپ خوری
سیب شیرین پوست گرفته شده، خرد  یا رنده درشت شده     300 گرم
آب یا گلاب    یک قاشق غذاخوری
کشمش سیاه پلویی یا “مربای گل محمدی بدون شیره”  25 گرم
گردو ریز خرد شده 30 تا 50 گرم
دارچین یا رنده پوست لیمو ترش یا هر دو    یک قاشق چای خوری

طرز تهیه مواد میانی:

  1.  سیب و شکر و یک قاشق غذاخوری آب (یا گلاب) را در قابلمه کوچک تفلون ریخته و در ظرف را گذاشته و روی حرارت ملایم گاز قرار دهید تا سیب آب انداخته و آب آن نسبتا (نه کاملا) خشک شود.اگر تمایل دارید می توانید در این مرحله، سیب را کاملا له کنید.
  2. کره را به سیب ها اضافه کرده  و مقداری تفت دهید.
  3.  کشمش، گردو و دارچین را نیز افزوده بعد از یک تفت مختصر، شعله را خاموش کنید.(می توانید در صورت تمایل کشمش را حذف کنید).
  4. پودر بیسکویت را اضافه کنید.
  5. روی مواد را پوشانده و کنار گذاشته تا سرد شوند.در صورتی که طعم دارجین را دوست ندارید، آن را حذف و از گلاب، وانیل، پوست لیمو استفاده کنید.  در این روش سیب ها کاملا پخته می شوند. اگر تمایل دارید سیب ها در کیک بیشتر حس شوند، آن ها را ریز خرد کنید و به همراه کره، شکر و ادویه تفت دهید و در آخر گردو، کشمش و پودر بیسکویت را اضافه کنید.


نکته: تعداد پای سیب کیکی حاصل از این رسپی 15 تا 17 عدد می باشد.

برچسب ها

رز

اگر کار کردن یک نفر از روی علاقه باشد و اجباری وجود نداشته باشد، همه‌ی کارها از روی اعتقاد قلبی انجام خواهند شد."آلبرت انیشتین" رز هستم. عاشق هنر و آشپزی. اینجا هستم تا تجربیات و ترجمه های دنیای شیرین آشپزی رو باهاتون به اشتراک بزارم. خوشحال میشم نظراتتون رو با من در میان بگذارید.

نوشته های مشابه

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

بستن
بستن