آموزش نان گل مربایی
نان گل مربایی
مواد لازم
خمير مايه : 1و 1/4 قاشق مرباخوري
شكر : 1/4 و 1 قاشق مرباخوري
شير :3/4 پيمانه
نمك : 1/2 قاشق مرباخوري
روغن مايع: 40 گرم
تخم مرغ : 1 عدد كوچك
اساس وانيل مايع : 1/2 قاشق مرباخوري
آرد: تقريباً 400 گرم
مواد مياني نان :
مارمالاد يا مرباي پوره شده دلخواه 4 تا 5 قاشق غذاخوري
مواد روی نان (رومال):
زرده تخم مرغ يك عدد
كنجد و خلال پسته مقداري (به دلخواه)
طرز تهيه:
1. خمير مايه را با شير ولرم و يك قاشق مرباخوري شكر عمل بياوريد.
2. تخم مرغ،بقيه شكر، نمك، روغن مايع و اسانس وانيل را با هم مخلوط كنيد.
3.خميرمايه عمل آمده را به مواد اضافه کنید.
4. آرد را به تدريج اضافه كنيد تا خمير جمع شود.
5. خمير را به روي سطح آردپاشي شده منتقل كرده و ورز دهيد تا خمير يك دست شده و به دست نچسبد.
6.خمیر را در كاسه مناسبي كه كمي چرب كرده ايد قرار داده و يك دور در آن بگردانيد تا سطح خمير چرب شود.
7. روي خمير را با دستمال نخي تميزي پوشانده و به مدتحدود يك تا يك و نيم ساعت استراحت دهيد تا حجم خمير دو برابر شود.
8.بعد از اتمام استراحت پف خمير را با مشت بخوابانيد.
9. خمير را به 14 قسمت مساوي تقسيم كنيد.
10.هر قسمت از خمير را روي سطح كار به شكل نوار باريد و بلندي در آوريد.
11.نوارها را دو به دو به هم بپيچيد و در سيني فر كه كاغذ روغني انداخته ايد قرار دهيد،دو سر آن ها را به هم متصل كنيدو به شکل دايره در آورید.
12.شش دايره بعدي را به صورت گلبرگهاي گل دور دايره وسط بچينيد.
13.روي سيني را با دستمال بپوشانيد و نيم ساعت ديگراستراحت دهيد.
14. بعد از تمام استراحت دوم وسط هر يك از گل ها، يك قاشق غذاخوري از مرباي دلخواه(شل نباشد) قرار داده و روي نان را با زرده تخم مرغ رومال كنيد و در صورت تمايل كنجد بپاشيد.
15.نان ها را در فر از پیش گرم شده با دمای 180 درجه به مدت 30 دقیقه قرار داده تا روی نان ها طلایی شود.
16.نان را روي توري سيمي خنك كرده و با خلال پسته تزئين كنيد.