آموزش کیک شیفون کاربردی بدون جدا کردن زرده و سفیده
کیک شیفون بدون جدا کردن زرده و سفیده تخم مرغ
مواد لازم:
۴عدد تخم مرغ متوسط
۱ پیمانه شکر دانه ریز یا ۲۲۰ گرم
سه چهارم پیمانه شیر یا آب یا آب پرتقال یا ۱۸۰ میلی لیتر
روغن مایع یک چهارم پیمانه یا ۶۰میلی لیتر
۱ قاشق سوپخوری بکینگ پودر
نصف قاشق چایخوری وانیل
۳۰۰ گرم آرد سفید
?برای کیک با طعم موکا ۲ قاشق سوپخوری نسکافه گلد را به مایعات دستور اضافه کنید
?برای کیک با طعم شکلاتی ۴۰ تا ۵۰ گرم از آرد کم کرده و به مایعات دستور اضافه کنید
?برای کیک با طعم پرتقال از آب پرتقال طبیعی استفاده کرده و وانیل دستور را حذف و از پوست رنده شده به همان میزان پرتقال آب گرفته شده به مایه کیک اضافه کنید
? بافت کیک با شیر لطیف تر و سفید تر و با آب منسجم تر است
طرز تهیه:
تخم مرغ و شکر و وانیل را با همزن برقی به مدت ۵ تا ۷ دقیقه هم بزنید تا حجیم و کشدار و سفید شود .
(من کیک را با طعم نسکافه درست کردم) نسکافه را داخل شیر یا آب بریزید هم بزنید و به مواد تخم مرغی اضافه کنید و کمی هم بزنید .
روغن را اضافه کنید و کمی هم بزنید .
آرد ، بکینگ پودر را اضافه کنید و دوباره با لیستک یا با چند ثانیه با همزن برقی هم بزنید.
مایه کیک را داخل قالب گرد ۲۰ سانتی با ارتفاع ۹ سانت یا در دو عدد قالب ۲۰ سانتی با ارتفاع ۵ سانت که تهش کاغذ روغنی انداخته و خیلی کم چرب کرده اید بریزید و داخل فر ۱۷۵ درجه از قبل گرم شده بپزید .
?مدت پخت برای کیک شیفون در یک قالب حدودا ۶۰ دقیقه و در دو قالب حدودا ۳۵ دقیقه هست
? کیک را قبل بیرون آوردن از فر ۵ دقیقه در فر خاموش قرار دهید تا شوک حرارتی باعث خوابیدن پف کیک نشود
?کیک را بعد از کمی خنک شدن در قالب دور کیک را با پالت جدا کرده و کیک را روی توری سیمی برگردانده تا کاملا خنک شود
?اگر قصد تزیین کیک را دارید میتوانید کیک را از یک روز قبل هم درست کنید و لایه کنید و دوباره به همان قالبی که پختین برگردانده دستمال نخی روی کیک کشیده و در یخچال نگهدارید تا کیک خشک نشود روی کیک نایلون نکشید چون باعث بخار و چسبندگی کیک میشود .
?این مقدار کیک با پوشش خامه برای ۱۲ تا ۱۴ نفر کافیست
?در صورت یک و نیم برابر کردن مواد یعنی ۶ تخم مرغ بقیه مواد مقادیر به اینصورت است
شکر ۲۷۰ گرم
شیر یا آب ۲۷۰میلی لیتر یا یک پیمانه +یک چهارم پیمانه پر
روغن مایع ۱۰۰ میلی لیتر یا یک چهارم پیمانه +یک هشتم پیمانه
بکینگ پودر ۱ قاشق سوپخوری +یک قاشق چایخوری
وانیل نصف قاشق چایخوری +یک چهارم قاشق چایخوری
آرد ۴۵۰ گرم
?در صورت یک و نیم برابر کردن مواد کیک قالب ۲۳ تا ۲۴ سانت با ارتفاع ۹ سانت انتخاب کنید یا دو قالب ۲۳ سانت با ارتفاع ۵ سانت