این کیک معمولا برای کریسمس درست می شود و یک کیک عصرانه و کافی شاپی است.
تکه های سیب موجود در آن و لایه های کرامبل ( کره و و شکر قهوه ای و دارچین) طعم فوق العاده ای به این کیک می بخشد.
شکر قهوه ای به عنوان گلیز روی کیک بسیار مهم است.
مواد لازم:
کره بدون نمک در دمای اتاق 1/2 پیمانه (معادل 113 گرم)
شکر قهوه ای روشن 1/2 1 پیمانه
تخم مرغ بزرگ 2 عدد
آرد 2 پیمانه
جوش شیرین یک قاشق چای خوری
دارچین آسیاب شده یک قاشق چای خوری
نمک 1/2 قاشق چای خوری
خامه ترش یک پیمانه
عصاره وانیل خالص یک قاشق چای خوری
سیب پوست کنده و خرد شده 2 پیمانه
تاپینگ کرامبل:
شکر قهوه ای روشن 1/2 پیمانه
آرد 1/2 پیمانه
دارچین آسیاب شده 1/2 قاشق چای خوری
کره بدون نمک نرم شده 4 قاشق غذا خوری
گلیز (لعاب) شکر قهوه ای:
شکر قهوه ای روشن 1/2 پیمانه
عصاره وانیل 1/2 قاشق چای خوری
آب 2 قاشق غذاخوری
فر را با دمای 350 درجه فارنهایت (175 درجه سانتی گراد) گرم کنید. یک قالب 20 در 30 سانتی متری را کمی چرب کنید و کنار بگذارید.
کره و شکر قهوه ای را با هم بزنید تا سبک و پفکی شود. تخم مرغ ها را یکی یکی اضافه کنید و بعد از اضافه کردن هر کدام هم بزنید.
در ظرفی جداگانه آرد، جوش شیرین، دارچین و نمک را با هم الک کنید.
مخلوط خامه ترش و وانیل را به مواد مرطوب اضافه کنید.
سیب ها را خرد کنید و داخل مواد آماده شده بریزید .
مواد خشک را اضافه کنید و هم بزنید. مایه اماده شده را در قالب بریزید.
برای درست کردن رویه، شکر، آرد، دارچین و کره را در یک کاسه با هم مخلوط کنید و آنقدر هم بزنید تا شبیه خرده های درشت شود.
روی کیک بپاشید و 35 تا 40 دقیقه بپزید تا قهوه ای طلایی و سفت شود.
از فر خارج کنید و حداقل 10 دقیقه روی توری سیمی بگذارید خنک شود.
برای درست کردن لعاب، شکر، وانیل و آب را در ظرفی بریزید و مخلوط کنید تا یکدست شود. روی کیک بریزید و بگذارید کمی سفت شود.
سپس بصورت مربعی برش داده و سرو کنید.