طرز تهیه نان هالا خوش بافت و خوشمزه خانگی
نان هالایا خالا (Challah Bread) یکی از نان های بسیار خوشمزه و خوش بافت است. این نان بدلیل بافت نرم و پنبه ای که دارد مناسب افطار، صبحانه و عصرانه است.
مواد لازم:
خمیرمایه فوری ۷ گرم
آرد 250 گرم
آب 85 گرم (+20 گرم)
تخم مرغ (وزن بدون پوست) 60 گرم
نمک 4 گرم
شکر 28 گرم
روغن مایع 55 گرم
برای رومال
تخم مرغ
کنجد یا خشخاش
طرز تهیه:
مایه خمیر را آردمخلوط کنید.
85 گرم آب، تخم مرغ و روغن و شکر را اضافه کنید.
7 تا 8 دقیقه ورز دهید تا خمیر سفتی بدست آید (در حین ورز دادن 20 گرم دیگر آب اضافه کنید).
ورز دادن را ادامه دهید. خمیر نرم و لطیفی به دست می آید.
پنج دقیقه قبل از پایان ورز، نمک را به خمیر اضافه کنید.
خمیر را در دمای 27-28 درجه سانتیگراد به مدت دو ساعت بگذارید تا پف کند.
در اواسط زمان استراحت مطابق شکل، خمیر را کشیده و آن را به صورت پاکت تا کنید و مجدد اجازه دهید دو ساعت استراحت تمام شود.
پف خمیر را گرفته، به تعداد دلخواه تقسیم کنید (در اینجا 5 عدد).
هر تکه از خمیر را نازک باز کنید و به شکل یک رول بلند بغلتانید.
به مدت 5 تا 10 دقیقه استراحت دهید.
هر رول را روی میز بغلتانید و آن را بلندتر کنید.
مطابق شکل خمیر را گیس کنید.
خمیر را روی ورق نسوزی که داخل سینی فر قرار داده اید، منتقل کنید،
روی آن را با سلفون بپوشانید. و به مدت یک ساعت استراحت دهید.
بعد از آن روی خمیر را با تخم مرغ زده شده رومال کنید و کنجد یا خشخاش بریزید.
اری
در فر از قبل گرم شده با دمای (200 درجه سانتیگراد) با بخار 6 تا 7 دقیقه اول بپزید، سپس دما را به 180 درجه سانتیگراد کاهش دهید تا نان کاملا بپزد.
برای ایجاد بخار می توانید ازابتدا که فر را روشن کردید یک ظرف آب داخل فر قرار دهید.