طرز تهیه رول دارچینی حلزونی آسان با بافتی بینظیر
مواد لازم خمیر
آرد 500 گرم
نمک 1 قاشق چایخوری
شکر قهوه ای روشن 50 گرم
مخمر خشک 14 گرم
رنده پوست یک پرتقال بزرگ (اختیاری)
کره (نمک یا بدون نمک) 75 گرم
شیر ولرم 200 میلی لیتر
تخم مرغ 1 عدد
فیلینگ:
شکر قهوه ای روشن 125 گرم
کره 125 گرم
دارچین آسیاب شده 1 قاشق غذاخوری
گلیز پرتقال
پودر قند 150 گرم
آب پرتقال تازه یا آب 2 تا 3 قاشق غذاخوری
با اضافه کردن کم کم آب پرتقال یا آب و هم زدن آن به قوام مناسب برسید.
طرز تهیه:
برای تهیه خمیر: در یک کاسه بزرگ، آرد، نمک، شکر، مخمر و پوست پرتقال را (در صورت استفاده) بریزید و مخلوط کنید تا کاملا مخلوط شود.
کره نرم شده را اضافه کنید.
با استفاده از نوک انگشتان، کره را به خورد خمیر دهید تا مخلوط شبیه پودر سوخاری شود.
شیر گرم و تخم مرغ را اضافه کنید و هم بزنید تا خمیر به دست آید.
خمیر را با دست یا با قلاب خمیر در میکسر ایستاده به مدت 10 دقیقه ورز دهید تا صاف و کشدار شود.
خمیر را در یک کاسه چرب شده قرار دهید و روی آن را بپوشانید.
خمیر را به مدت 80 تا 90 دقیقه در جایی گرم بگذارید تا حجم خمیر دو برابر شود.
برای تهیه فیلینگ:
شکر، کره و دارچین را با هم مخلوط کنید تا کاملا مخلوط شوند.
یک قالببه ابعاد 23 در 30 سانتی متر را با کره اضافی چرب کنید.
وقتی حجم خمیر دو برابر شد، آن را از ظرف بیرون بیاورید و پف آن را بگیرید.
روی سطح کار را کمی آرد پاشی کنید و خمیر را با وردنه به شکل مستطیل بزرگ و مرتبی به ابعاد 50 × 30 سانتی متر در اورید.
مخلوط دارچین را به طور مساوی روی خمیر پخش کنید و مطمئن شوید که مخلوط به تمام لبه ها برسد.
از ضلع بلند مستطیل شروع کنید، خمیر را به شکل سوسیس درآورید.
با یک چاقوی تیز لبه های خمیر را برش بزنید و سپس خمیر را به 12 رول برش دهید.
رول ها را کنار هم در قالب قرار دهید. روی آن را بپوشانید و در جایی گرم بگذارید(حدود 30 دقیقه) تا اندازه آنها تقریباً دو برابر شود.
فر را روی 180 درجه سانتیگراد گرم کنید. رول ها را به مدت 30 دقیقه در فر قرار دهید.
برای تهیه گلیز: پودر قند و آب پرتقال/آب را با هم مخلوط کنید تا به قوام دلخواه برسد. مایه کیک را روی رول های دارچینی بریزید و بگذارید حدود 5 تا 10 دقیقه بماند.
رول ها در یک ظرف دربسته در دمای اتاق تا 2-3 روز نگهداری می شوند.