آموزش حلوا سنتیحلواکیککیک پزیکیک حلوا
آموزش حلوا شیر و دارچین استاد دردایی
حلوا شیر و دارچین
مواد لازم:
آرد 2 پيمانه (حدود 250 گرم)
مخلوط روغن کاملا جامد پخت و پز و کره 50 گرم
روغن مايع 70 گرم
مواد لازم جهت شيره حلوا :
دارچين 1 قاشق چايخوری
شير ۳/۴پيمانه (يا مخلوط مساوی آب و گلاب)
پودر زعفران سائيده شده ۱/۸ تا ۱/۴ قاشق چايخوری
شکر ۳/۴ پيمانه
هل سائيده شده ۱/۴ قاشق چايخوری( در صورت تمايل)
طرز تهيه:
- آرد رابا حرارت متوسط ده دقیقه تفت دهید.
- شعله گاز را کم کرده و به تفت دادن نیم ساعت دیگر ادامه دهید تا بخار از آرد خارج شود.
- به حرارت دادن آر ادامه دهید تا رنگ آرد به رنگ آرد نخودچی در آید.
- همزمان با تفت آرد کلیه مواد شربت را با هم مخلوط کرده، روی حرارت قرار داده و اجازه دهید شکر بجوش آید.
- پس از به جوش آمدن شربت، شعله را خاموش کنید.”شربت حین استفاده باید ولرم باشد”
- آرد را الک کرده و مجددا روی حرارت قرار دهید.
- روغن و کره را اضافه کنید.
- رنگ ارد را تست کنید، اگر نیاز به حرارت دادن به همراه روغن وکره داشت مجددا حرارت دهید.
- شعله را خاموش و شربت آن را در چند مرحله به خورد آن دهيد و سريع و با قدرت آن را هم بزنيد.
- شربت را به مواد بالا اضافه کنید.و اجازه دهید حلوا گهواره شود.
- گهواره کردن حلوا به معنای غلتاندن حلوا به سمت راست و چپ بوده، به گونه ای که حلوا منسجم شده و از قابلمه جدا گردد و سطح روی آن به سبب روغن افتادن براق شود، در حين غلتاندن، هرگاه حلوا يک تکه شد و صدای بمی بر اثر اصابت آن به ديواره قابلمه شنيده شد ، گهواره کردن را متوقف کنيد.
نکته:
- در اضافه کردن 1/3 پيمانه آخر شربت بسيار احتياط کنيد. زيرا ممکن است بسته به جنس و آبخور آرد مصرفی و کاربرد مورد نظر حلوا و ميزان گرم بودن آرد و شربت، به تمام آن نيازی نباشد.
- غلظت حلوا برای مصارف گوناگون بايستی متفاوت در نظر گرفته شود. مثلا اگر قرار است حلوا را با قيف و ماسوره شکوفه بزنيد يا روی کيک پهن کنيد بايد آنرا شل تر از حلوائی که در سينی پهن و سرو مي شود و يا برش ميخورد در نظر بگيريد بگونه ای که نتوان به راحتی آنرا گهواره نمود اما از ديواره قابلمه جدا شود. اما اگر حلوا برای مصارفی چون پهن نمودن در سينی ، قالب زدن يا خرما کمربندی با حلوا تهيه ميگردد نبايد اصلا نرم و شل باشد و بايستی بتوان آن را به راحتی گهواره نمود و کاملا در قابلمه يک تکه و منسجم باشد. پس از آنجا که آبخور آردها با هم متفاوت هستند، با افزودن شربت کمتر يا بيشتر بايستی بتوانيد غلظت مناسب حلوا برای مصارف گوناگون را خودتان تنظيم کنيد.
- گاهی بسته به جنس آرد (معمولا در آرد نان سنگک) ممکن است شربت دستور برای حلواهای نرم تر که مناسب شکوفه زدن باشد، کم بوده پس همواره کمی شير ، آب يا گلاب مازاد بر دستور در کنار دستتان داشته باشيد و در صورتيکه حلوا خشک بود و به مايعات بيشتر نياز داشت، با احتیاط چند قاشق مايعات به آن اضافه کنيد. اگر احياناً حلوا شل بود آن را چند لحظه روی شعله ملايم قرار داده و هم بزنيد تا حلوا از قابلمه جدا شود.
- بهتراست به مقدار شربت دستور، حداقل نصف دستور شربت اضافه شود. یعنی یک و نیم برابر شربت حلوا رادرست کنید تا در تهیه حلوا مشکلی نداشته باشید.
- شربت این حلوا به دلیل وجود شیر در آن مثل شربت ساده حلواهای سنتی قابل نگهداری نیست.
- از این حلوا در تهیه کیک حلوا نیز می توان استفاده کرد.