آموزش پخت نانپخت نان در خانهنان بربری
چگونه در منزل “نان بربری” تهیه کنیم؟
نان بربری خوشمزه
مواد لازم:
آرد 2 پیمانه
سبوس گندم 3 قاشق غذاخوری
خمیر مایه 1 قاشق چای خوری
آب ولرم برای عمل آوری خمیر مایه نصف پیمانه
نمک مقداری
روغن مایع یا روغن کنجد 4 قاشق غذاخوری
ماست 2 قاشق غذاخوری
آب ولرم برای رقیق کردن ماست 2 قاشق غذاخوری
کنجد مقداری
مواد رومال:
آرد 1 قاشق غذاخوری
آب داغ 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
- خمیرمایه رو به همراه یک قاشق چای خوری شکر و نصف پیمانه آب ولرم در ظرف پلاستیکی ریخته و سر آن رابپوشانید و به مدت ده دقیقه استراحت دهید تا خمیر مایه عمل بیاید.
- آرد و نمک را با هم مخلوط کرده و روغن را به آن اضافه کنید.
- ماست را با آب ولرم رقیق کنید.
- خمیر مایه و ماست را به مواد اضافه کنید.
- یک قاشق غذاخوری از سبوس گندم را نگه داشته و بقیه را به مواد اضافه کنید.
- خمیر بدست آمده کمی چسبنده است. آرد اضافی به خورد خمیر ندهید.
- خمیر را در جای گرم به مدت 1 ساعت استراحت دهید.
- روی کاغذ روغنی یک قاشق سبوس گندم را ریخته و خمیر را به شکل نان بربری در آورید.
- به نان بربری شکل داده شده 15 تا 20 دقیقه استراحت دهید.
- آب و آرد رومال را با هم مخلوط کرده و با برس روی خمیر نان رومال کنید و کنجد بپاشید.
- درون فر یک کاسه آب به منظور نرم شدن نان در حین پخت قرار دهید.
- نان را در فر از پیش گرم شده با دمای 200 درجه سانتی گراد به مدت 15 دقیقه بپزید.