طرز تهیه شیرینی نخودچی استاد طوروسیان
شیرینی نخودچی
مواد لازم:
آرد نخودچی ۵۰۰ گرم
آرد گندم ۳ ق غذاخوری سرپر از آردنخودچی برداشته به جای آن آرد سفید اضافه کنید
پودرقند ۱۷۵ گرم
روغن جامد آبکرده یا روغن قنادی آبکرده ۱۷۵گرم
پودرهل ۱ق چ
یا وانیل یا زنجبیل ۱/۴ ق چ
طرز تهیه:
فر را روی درجه حرارت 170 درجه از قبل روشن کنید.
آردها را با هم الک کرده، پودرقند و هل را اضافه کرده،روغن آبکرده گرم را اضافه کرده و با هم مواد را مخلوط کنید و خمیر را تا جایی که منسجم شود ورز دهید.
در صورت منسجم نشدن خمیر را دوبار از چرخ گوشت رد کنید.
اگر خواستین کاکایو اضافه کنید بجای مقداری از ارد از کاکایو استفاده کنید.
حالا برای قالب زدن تکه ای از خمیر بردارید و روی نایلون با دست پرس کنید.
خمیر باید در حدی منسجم باشد که اگر یک گلوله کوچک از خمیر بردارید از هم نپاشد .
ارتفاع خمیر برای نخودچی حداقل نیم سانت باشد.
خمیر رو با قالبهای کوچک و ساده که زیاد زوایا نداشته باشه قالب بزنید .
اگر از روغن قنادی استفاده کنید قالب زدن خمیر راحت است، در صورت استفاده از روغن نیمه جامد تنها، ممکنه قالب زدن براتون مشکل بشه بهتره برای رفع مشکل قالبتان را در ارد بزنید و قالب بزنید.
شیرینی را در طبقه وسط فر با دمای 150 درجه به مدت 25 دقیقه قرار دهید تا زیر شیرینی ها کمی قهوه ای روشن شده و حین پخت بوی شیرینی بلند شود .
شیرینی نخودچی که فقط با ارد نخودچی باشه زکدتر خورد میشه و به کام دهان میچسبه .
برای نقش انداختن روی نخودچی مقداری کاکایو را با مقدار کمی آب مخلوط کنید تا کمی از حالت خمیری در بیاد بعد با یه سیخ چوبی از مایه کاکایویی هر نقشی دوست دارین روی شیرینی بکشید .